Online Masterclass "Van pillen naar preventie" 

Word integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach
Hét beroep van NU en van de toekomst met een gezond perspectief

Je gegevens

Datum en tijd

Ja, ik schrijf me in voor deze gratis Masterclass !

Online Masterclass "Van pillen naar Preventie !


In 2007 stond MARK Leefstijl & Vitaliteit aan de wieg van het toen nog niet bestaande beroep van Leefstijl- & Vitaliteitscoach.

We baanden als visionair het pad door de ontwikkeling van de allereerste 
Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach.  We wisten toen al dat dit hét beroep van de toekomst zou gaan worden met een gezond perspectief. 

Maar hoe wisten we dit dan zo zeker? Omdat we tussen 2000 en 2007 nauw samenwerkten met een team van "nieuwetijds dokters", die ieder jaar steeds meer patienten met leefstijlgerelateerde klachten op het spreekuur kregen. 

Ook deze dokters waren hun tijd ver vooruit. Ze maakten hun  patienten bewust van de noodzaak om hun klachten bij de wortel aan te pakken en schetsen hen de medische gezondheidsrisico's van "niets veranderen". Een toekomstperspectief van steeds lager wordende kwaliteit van leven, chronische ziektes en hun complicaties tot aan vroegtijdig overlijden.

De mensen met een intrinsieke veranderwens werden naar ons doorverwezen voor een individueel Leefstijl- en Vitaliteitscoach traject. En de resultaten spraken voor zich. Het inzetten van een leefstijl- en vitaliteitsinterventie als medicijn zorgde voor een totale ommekeer in het leven van deze patienten en hun families.

Klachten verdwenen, hun energieniveau nam toe, medicatie kon worden afgebouwd en de mensen namen vanaf dat moment het roer weer in handen voor hun gezondheid en hun totaalbalans. 

Het waren deze innovatieve jonge dokters die ons in 2007 "voorspelden" dat er in de nabije toekomst een tsunami aan chronisch zieke medelanders met leefstijlgerelateerde klachten op ons af zou komen. En dat er duizenden integraal werkende Leefstijl- & Vitaliteitscoaches nodig zouden zijn om het gezondheidstij te kunnen keren.

Wij namen in 2007 "de opdracht" aan, om een groot leger van hoogopgeleide integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoaches op te gaan bouwen. Een landelijk dekkend vitaliteitsleger van superieure kwaliteit, dat de krachten bundelt met andere partijen in de markt om samen het gezondheidstij te kunnen keren. Want alleen samen komen we verder. And the rest is history. So we did.

We zijn inmiddels met grote afstand marktleider binnen onze zeer snel groeiende branche. We starten in januari 2021 de 80e (!) leergang van onze Post-HBO geaccrediteerde Beroepsopleiding en brengen bijna 20 jaar expertise en ervaring mee.

Waar komen onze afgestudeerden na hun opleiding terecht?  
Onze gediplomeerde MARK coaches en trainers zijn graag geziene samenwerkingspartners van MARK Leefstijl & Vitaliteit, arbodiensten, zorggroepen, gezondheidsmanagementbureau's, zorg- en verzuimverzekeraars en werkgevers.

Diverse marktpartijen die via online platforms interessante Ehealth apps beschikbaar stellen, huren bovendien onze MARK-ers in voor de online en offline persoonlijke coaching.

Afgestudeerden schrijven zich na hun studie in als zzp-er of ondernemer bij de Kamer van Koophandel of gaan bij een werkgever de rol van Leefstijl- en VItaliteitscoach vervullen. 

Vitaliteit als secundaire arbeidsvoorwaarde
Steeds meer werkgevers onderkennen dat preventief investeren in vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en een gezonde leefstijl van medewerkers loont! En faciliteren hun medewerkers hier dan ook bij.

Helemaal nu onze samenleving sterk vergrijst en mensen tot hun 67e moeten blijven doorwerken. Investeren in vitale medewerkers draagt bij aan vitale teams en een vitale organisatiecultuur. En is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde geworden voor het aantrekken, binden en boeien van gekwalificeerd personeel.

De verantwoordelijkheid ligt overigens wel bij de medewerker zelf. Die zal vanuit een intrinsieke motivatie in combinatie met het "eigen regie" principe ook zelf verantwoordelijkheid moeten nemen hierin.

Leefstijl- & Vitaliteitscoach; hét beroep met een gezond perpectief
Heb jij een bovengemiddelde belangstelling voor vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling en een gezonde leefstijl? En lijkt het je leuk om anderen te inspireren om de beste versie van zichzelf te worden?

Doe dan mee aan deze gratis online Masterclass en ontdek of dit beroep van NU en van de toekomst bij jou past.

We leren je in 3 uur:
  • ​wat integrale Leefstijl- & Vitaliteitscoaching precies is en wat een MARK coach nou zo uniek maakt t.o.v. een "gewone" leefstijlcoach
  • wat het verschil is tussen leefstijl & vitaliteit
  • a.d.h.v. casuistiek over de aanpak van een MARK coach
  • over de belangrijkste ontwikkelingen & kansen in de markt
  • waarom juist onze afgestudeerden "de zorgvernieuwers van de toekomst" genoemd worden door hoogleraren, de opinieleiders van nu
  • uit welke 3 leerlijnen onze opleiding is opgebouwd en waarom het zo belangrijk is om zelf ook "door de wasstraat" te gaan :-).  
  • wat je kunt verwachten wanneer je bij ons komt studeren en of dit aansluit op jouw leerstijl
Maak kennis met onze visie, ervaar onze passie en ontdek voor jezelf of dit voor jou mogelijk ook tot een koerswijziging kan gaan leiden.

Ga jij samen met MARK op een intensieve ontwikkelreis? Durf jij je hart te volgen en vanuit jouw unieke "true colors" op te gaan staan en een betekenisvolle bijdrage te leveren? 


Dan maak jij binnenkort het verschil voor velen!  ​MARK my words :-)

Graag tot ziens in mijn Masterclass!

Met vitale groet,
Nicole van het Bolscher

Directeur/Oprichter MARK Leefstijl & Vitaliteit
​www.leefstijl-vitaliteit.nl
Deze Masterclass wordt verzorgd door: 

Nicole van het Bolscher
Algemeen Directeur / oprichter
MARK Leefstijl & Vitaliteit

​www.leefstijl-vitaliteit.nl

Je kunt deze online Masterclass van 3 uur GRATIS volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

NB. Wat belangrijk is, is een stabiele internetverbinding. Wij adviseren om bij voorkeur Google Chrome te gebruiken als internetbrowser.

Deel dit webinar